Nyhedsarkiv » Situationen kræver akut handling

17.09.2013
 
I løbet af de kommende tre år forudser Danish Crown lukning af tre danske slagterier og afskedigelse af 1.000 medarbejdere, hvis ikke nedgangen i antallet af slagtesvin vendes.
Det fremgår af en artikel i Børsen d. 11.9., og udfordringen er nu mere aktuel end nogensinde, efter slagteriarbejderne i dag stemte nej til at gå ca. 6 procent ned i løn for til gengæld at investere lønnedgangen i ny slagtesvineproduktion og dermed også slagteriarbejdspladser i Danmark.
 
- Nu er det politikernes tur til at levere. Alle de positive meldinger, som ledsagede forslaget om lønnedgang, må nu veksles til handling. Det var skuffende, at slagteriarbejderne ikke ville være med, men vi har ikke råd til at opgive kampen her, hvis arbejdspladserne skal bevares, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.
 
At landbrugseksporten kan slå alle rekorder og bidrage med over 80 procent af overskuddet på betalingsbalancen samtidig med, at slagtesvineproducenterne, som i vid udstrækning står bag den store eksportsucces, de seneste mange år har haft negative tal på bundlinjen, ser formanden som et meget stort paradoks.
 
- Vi har en helt unik fødevareklynge i Danmark. Vi har verdens måske mest moderne og miljøvenlige svineproduktion. Vi har tusindvis af arbejdspladser på forskningsinstitutionerne, på fødevarevirksomhederne og i teknologibranchen. Og vores varer bliver efterspurgt over hele verden. Hvorfor kan vi så ikke også blive enige om at byde landmanden nogle rammebetingelser, så han kan producere på lige vilkår med landmænd i resten af Europa?, spørger Henrik Mortensen.
OK