Nyhedsarkiv » Solid spiller, som kan være med til at sikre konkurrence om slagtesvinene

02.11.2015

Tican overtages af Tönnies. To nyheder tikkede ind til morgen. Først, at fusionen med DC mislykkedes. Derefter kom meldingen om, at TICAN A/S overtages af Tönnies Fleish.

Hvad betyder det?

Ingen kan være uenige i, at det er en ubetinget god nyhed, når nu den anden fusion gik i vasken, men er det også en bedre løsning for svineproducenterne?

Ja, vi har efterspurgt konkurrence mellem slagterierne, og efter at Jutland Meat krakkede, og Tican mistede pusten, var det som om vi alle ræsonnerede og sagde, at det fremover bliver DC, der bliver totalt toneangivende, og så slagter de nogle få i Brørup og Store Lihme. Men med dagens melding har Tönnies  dog for alvor demonstreret, at de mener det alvorligt med Danmark. Tönnies har musklerne til at byde DC op til dans. Som privatejet har de naturligvis ingen interesse i at presse priserne op, men med faldende antal slagtesvin i Danmark bliver der naturligvis konkurrence om, hvem der skal have fulde kæder, og hvem der skal lukke kapacitet ned.

Slagteriet i Thisted er nok bedre sikret mod lukning, nu hvor det ser ud til, at Tönnies skal overtage, end de var, hvis DC havde overtaget. De svin som slagtes i Thisted kunne godt overføres til DC’s andre anlæg, men de kan med sikkerhed ikke slagtes i Brørup.

Når Tönnies køber slagterikapacitet i Danmark, er det det stærkeste signal, vi har fået længe om, at der er en fremtid for dansk slagtesvineproduktion. Hvis de ikke tror, at produktionen i Danmark fastholdes eller stiger, må de i hvert fald mene, at de kan betale en bedre pris end DC, for ellers får de ingen grise.

 

 

OK