Nyhedsarkiv » Godt nytår fra Danske Svineproducenter

30.12.2015

Inden længe lyder rådhusklokkerne, og vi har lagt endnu et år bag os. 2015 blev et år med mange udfordringer for svineproducenterne. Mere end nogensinde er der behov for nye og effektive tiltag, der kan sikre en økonomisk bæredygtig fremtid for de danske svinebønder. Vi har efter regeringsskiftet i sommer oplevet en mere anerkendende tone i forhold til erhvervets betydning i samfundet. Det glæder vi os meget over. Vi har set politiske beslutninger, der dokumenterer viljen og hjælper os godt på vej.

Vi glæder os over, at det langt om længe er lykkes at få en større andel af den ufordelte egenkapital hos Danish Crown til at tilfalde den enkelte landmand, hvilket vi har arbejdet hårdt for. Vi modtog også med glæde nyheden om Tönnies' overtagelse af Tican. Nu vil vore slagtesvin fremover skulle slagtes i Danmark under konkurrencemæssige forhold.
Danske Svineproducenter har slået til lyd for flere initiativer i forhold til at sikre en økonomisk bæredygtig svineproduktion i Danmark, og arbejdet for initiativerne fortsætter ufortrødent i det nye år.

I Danske Svineproducenters bestyrelse modtog vi op mod nytår beskeden om, at direktør Hans Aarestrup har søgt nye udfordringer som direktør for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, og nu er det bestyrelsens opgave at finde en afløser for direktør Hans Aarestrup. Danske Svineproducenter har siden 2000 nydt godt af Hans' sjældne kombination af politisk næse og faglig og menneskelig redelighed udfoldet med stort engagement. Det er egenskaber, vi i bestyrelsen og hos medlemmer af Danske Svineproducenter har værdsat højt og kommer til at savne.

Husk: Den 20. januar kl. 12.00 holder Danske Svineproducenter generalforsamling i MesseC i Fredericia. Vel mødt og benyt lejligheden til også at aflægge NutriFair-messen et besøg.


Med ønsket om et godt nytår

På bestyrelsens vegne

Henrik Mortensen

OK