Nyhedsarkiv » Danske Svineproducenter får ny direktør

20.01.2016


Nicolaj Nørgaard tiltræder pr. 1. marts 2016 som ny direktør hos Danske Svineproducenter. Foreningen repræsenterer dem, der lever af at producere grise i Danmark.
- Vi glæder os til sammen med Nicolaj Nørgaard at fortsætte kampen for svinebøndernes vilkår i Danmark, udtaler formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen.
Nicolaj Nørgaard er uddannet cand. oecon. agro. og ph.d. i jordbrugsøkonomi, sundhedsøkonomi og dyrevelfærd. Han kommer fra en stilling som udviklingsdirektør i AGROVI Videncenter. Tidligere har Nicolaj Nørgaard været direktør i Videncenter for Svineproduktion, L&F, udviklingsdirektør i Landbonord samt forsker ved Fødevareøkonomisk Institut.
Det er således en særdeles stærk profil med indsigt og erfaring i de faglige, økonomiske og politiske forhold, der vedrører den danske svineproduktion, som sætter sig i direktørstolen hos Danske Svineproducenter.
- Der har altid været respekt om Nicolaj Nørgaards arbejde. I Danske Svineproducenters bestyrelse kender vi især Nicolaj Nørgaard fra hans tid som direktør i VSP. I det job var vi aldrig i tvivl om, at vi i Nicolaj Nørgaard havde en person, der sagligt og vedholdende kæmpede svineproducenternes sag, udtaler formanden endvidere.
Nicolaj Nørgaard ser frem til opgaverne i jobbet som direktør for Danske Svineproducenter:
- Jeg har i hele min karriere haft tæt tilknytning til dansk svineproduktion med fokus på at optimere produktionen. Det gælder trivsel for grise og medarbejdere, miljøet i og udenfor stalden samt ikke mindst den samlede produktionsøkonomi.  Denne optimering er helt central for foreningen og for de landmænd, der skal leve af at producere grise. Foreningen har viljen til at tage et ansvar for at påvirke udviklingen, og jeg glæder mig til sammen med foreningens medlemmer og bestyrelse at sætte ”nye skibe i søen” som direktør hos Danske Svineproducenter, siger Nicolaj Nørgaard.
 

OK