Nyhedsarkiv » Udnyt slagtekapaciteten i Tyskland under strejke

01.06.2016

Strejken blandt medarbejderne på Danish Crown i Horsens ser desværre ud til at forsætte, og det betyder yderligere forsinkelser af leverancer af slagtesvin til slagteriet. Danish Crown var i forvejen bagud med slagtningerne på grund af tidligere strejke blandt medarbejdere i Fødevarestyrelsens kødkontrol samt helligdage, og det kan mærkes rundt omkring på besætningerne.
- Det er en udfordrende situation for os, da svineproducenternes produktion er kontinuerlig og ikke pludselig kan standses. Slagtesvin skal på slagteriet for at give plads til nye smågrise. Derfor burde Danish Crown overveje at udnytte det tilkøbte slagteri i Essen i Tyskland som nødløsning til at aflaste ophobningen af slagtesvin i danske stalde. Vi har i statistikkerne set et fald i slagtningerne på det tyske anlæg de seneste år, så der er sikkert noget ledig kapacitet, lyder det fra Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.
Han slår fast, at hans medlemmer selvfølgelig passer godt på grisene i denne situation, men også at det selvfølgelig kræver ekstra ressourcer.
 

OK