Nyhedsarkiv » Merrild viser lånte fjer i sommervarmen

05.06.2016

"Nu i balance" erklærer L&F’s formand Martin Merrild om økonomien i L&F på landbrugsavisen.dk fredag den 3/6 , efter at den samlede koncern for regnskabsåret 2015 er kommet ud med et overskud på 16 mio. kr. 

Det er mere, end man kan sige om situationen hos en betydelig del af Merrilds medlemmer. De er langt fra i balance økonomisk. Men det er de selv mere eller mindre ude om, forstår vi, at man mener i L&F. I hvert tilfælde at dømme ud fra adm. direktør Karen Hækkerups udtalelser i Børsen torsdag den 2/6 om de uduelige svinebønder.

Det er nu så som så med den økonomiske balance i L&F, for var det ikke på grund af VSP’s indlemmelse i SEGES, ville Merrild have skullet forklare et underskud i samme størrelsesorden som i 2014.

Merrild pynter sig således med lånte fjer, mens hans direktør lægger an til at drage ud i landet og proklamere "duer ikke - næste", hver gang direktøren passerer en uduelig svinebonde.

Det er ikke ligefrem et eventyr med en happy ending, som det nydelige L&F-par har gang i. Det er nærmere en slags røvertogt, de er ude på, hvor de suger midlerne op af lommerne på svineproducenterne, uanset om de er duelige eller uduelige for efterfølgende at formøble skillingerne på allehånde projekter og kampagner, der har lige så lidt med svineproduktion at gøre som mudderet i Klods Hans' lomme har med dyppelse at gøre.
 

OK