Nyhedsarkiv » Danske Svineproducenter undersøger reklame fra Fakta

23.06.2016

I marts modtog vi en reklame fra Fakta, som et af vore medlemmer følte sig stærkt indigneret over.Det var en reklame for frilandskød med billeder af to sæt grise. Det første billede forestillede flere smågrise, der stod tæt sammen i en mørk stald. Det andet billede forestillede en so med pattegrise på en grøn græsmark.

Vi har vist reklamen til flere mennesker herunder en jurist, som alle når frem til den samme fortolkning; at det ene billede skal forestille konventionelle grise, der sammenlignes med frilandsgrise på en måde, så modtageren får det indtryk, at grisene er utrivelige og lever under mørke, dårlige og trange forhold sammenlignet med billedet af den ”trivelige” gris, der lever i lys og med masser af plads til at røre sig.

Vi var af den opfattelse, at man forsøgte at sætte vores almindelige grise i et dårligt lys for at markedsføre et andet produkt, og det vil vi ikke finde os i.

Vi har dog fået adgang til det fulde billede (øverst) af de ”utrivelige” grise, som viser sig at være et billede af frilandsgrise, udsat for en kraftig beskæring, dårlig lyssætning og en redigering på en måde, så billedet får en helt anden virkning på modtageren.
Om det er helt bevidst fra COOP/FAKTA, kan vi hverken bevise eller afvise, men det betyder, at vi ikke vurderer at gå videre med sagen til Ombudsmanden eller ad et juridisk spor.
 

OK