Nyhedsarkiv » Man undres

10.08.2016

 

Fredericia, 10. august 2016
Kommentar af Henrik Mortensen
 
GlobalMeat news.com offentliggjorde den 9/8, at tidligere CEO for Danish Crown, Kjeld Johannesen, skal rådgive den russiske kødgigant Miratorg.
Kjeld Johannesen har knap nok nået at kigge kortene igennem fra afskedsgaverne han fik, da han stoppede som topchef hos Danish Crown, før han har en kontrakt på plads med en konkurrent til sin tidligere arbejdsgiver.
Miratorg er et russiskejet selskab med 20.000 ansatte, som hidtil primært har opereret inden for den russiske grænse. Ambitionerne er store i Miratorg, og man har annonceret vækstplaner, der inkluderer eksport af kød til Kina m.fl. lande. Miratorg opererer inden for seks segmenter: kornproduktion, svineproduktion, slagteridrift, distribution, logistik og transport.
 
Man må undres over flere ting.
  • Er Danish Crown kommet på bagkant med de kontraktlige forhold i forbindelse med Keld Johannesens fratrædelsesgodtgørelse på 20 mio. kr.?
  • Hvorfor mener formand Erik Bredholt, DC, at Miratorg ikke er en konkurrent, og hvordan kan et samarbejde gavne danske svineproducenter?
  • Hvorfor er udmeldingen ikke koordineret mellem Danish Crown og Miratorg, når nu DC’s formand siger, at man ikke er konkurrenter, og alle tilsyneladende er tilfredse med samarbejdet?
  • Hvorfor vil Kjeld Johannesen, der i sin tid i DC formåede at brande sig flot i udviklingen i den danske landbrugssektor og svineproduktion i særdeleshed, bare fem måneder efter sit farvel til Danish Crown optræde så illoyalt over for danske svineproducenter og tidligere arbejdsgivere ved at gå i en konkurrents tjeneste? Kan det være griskhed?
Vi som danske svineproducenter må undres over denne udvikling fra Keld Johannesen og fra Danish Crown.

 

OK