Nyhedsarkiv » Igen en for høj efterbetaling fra DC

22.11.2016

Kommentar af formand for Danske Svineproducenter Henrik Mortensen

- Det er glædeligt, at efterbetalingen er faldet lidt i forhold til rekorden sidste år på 1,05 krone, men den er stadig alt, alt for høj.

Det fastslår formand for danske Svineproducenter Henrik Mortensen, som en reaktion på Danish Crowns udmelding om en efterbetaling for 2016, som bliver på 100 øre pr. kilo slagtesvin.

- Det er selvfølgelig positivt, at det går dem godt, men vi har italesat det år efter år efter år, og nu gør vi det igen: Det giver et alt for stort indhug i svineproducenternes likviditet, at Danish Crown tilbageholder en så stor del af betalingen pr. svin i så lang tid, argumenterer han.

- Samtidigt er det er det selvfølgelig positivt, at der bliver indsat mindre på de personlige konti i forhold til sidste år, så pengene i stedet kan komme ud og arbejde hos landmændene. Det må helt klart være en effekt af, at Tönnies er kommer til, vurdere Henrik Mortensen.

Henrik Mortensen opfordrer til, at Danish Crown begynder at betale markedsprisen, hvilket Danish Crown jo i øvrigt også selv gør på alle andre markeder, hvor de slagter grise.

Han er af den klare overbevisning, at Danish Crowns efterbetaling skal helt ned på 20-40 øre pr. slagtesvin.

- Det vil være et udtryk for en straksafregning til os svineproducenter til markedsprisen. Gevinsten af DC’s nye 4WD-strategi på 80 øre i 2021, kan de så give os som efterbetaling.

- Det er jo et trækplaster for os svineproducenter, at konkurrerende slagterier som eksempelvis Tönnies udbetaler markedsprisen med det samme og ikke gemmer noget til senere. Derfor kan det jo også kun være i DC’s interesse, at de i videst muligt omfang matcher konkurrenternes markedspriser, påpeger Henrik Mortensen.

 

OK