Nyhedsarkiv » Socialdemokratiets ammoniakeventyr kommer til at slå et kæmpe hul i den danske velfærd

20.03.2017

- Det er grotesk, at de mest effektive og miljøbevidste landmænd i hele verden nu står med en regning for den urealistiske målsætning for reduktion af ammoniakudledning, som den forrige regering meldte ind til EU med hovedet under armen.

Sådan siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, og fortsætter:

- Det er en overambitiøs melding, som er sendt fra den tidligere regering og dens lige så overambitiøse embedsmænd til EU. Men det var en melding, som rent ud sagt var hul i hovedet. Og det er ganske enkelt helt uden fagligt belæg, at dansk landbrug, som i forvejen har næsten halveret sin udledning af ammoniak, skulle kunne reducere sin udledning af ammoniak med yderligere 24 procent.

- Desuden er det naturligvis heller ikke rimeligt, at de danske husdyrproducenter, der har gjort det så godt, nu igen skal holde for, siger formanden, som forudser, at socialdemokratiets tåbelige melding nu resulterer i en kæmpe regning til det danske samfund.

- I første omgang er det de danske husdyrproducenter, der kommer til at mærke det her på pengepungen, men samfundet slipper heller ikke, påpeger Henrik Mortensen.

- Socialdemokratiet har spillet hasard på borgernes vegne, og resultatet bliver et kæmpe hul i den danske statskasse, forudser Henrik Mortensen.

- Hvis den danske stat kan acceptere en betydelig nedgang i den danske husdyrproduktion, så er det noget, som den enkelte borger kommer til at mærke på velfærden, og det kan de så takke socialdemokratiet for, konkluderer han.

- Alternativt venter der kæmpe udgifter på finansloven til tekniske foranstaltninger til reduktion af ammoniakfordampningen fra den danske husdyrproduktion, der ellers er blandt de mest effektive og mest miljørigtige i hele verden.

- Det giver ganske enkelt ikke nogen mening globalt set, hvis det er i lande, hvor produktionen er mest miljørigtig, der skal reduceres, mens de bare kan producere løs i lande, hvor de måske ikke engang ved, at der er noget, der hedder ammoniakfordampning.

OK