Nyhedsarkiv » Fantastisk opbakning til NU ER DET NOK

25.08.2017

Pressemeddelelse fredag den 25. august, 2017

 

- På blot en uge er vi nået i mål med at indsamle en halv million kroner. Det er ikke mindre end fantastisk, erklærer Henrik Mortensen, der er formand for Danske Svineproducenter.

For præcis en uge siden lagde Danske Svineproducenter fra land med det, der ikke tidligere er set inden for landbruget, nemlig crowdfunding. Formålet med crowdfunding’en  er en kampagne med overskriften ”NU ER DET NOK”, som har til formål at skaffe midler til at kunne lægge et professionelt modpres til Dyrenes Beskyttelses ”Burgrise”-kampagne.

- Burgris-kampagnen udstiller os svineproducenter helt horribelt, og derfor er jeg glad for, at vi nu har ressourcer til at give ordentligt igen via nye, moderne metoder og få formidlet alle vores positive historier til danskerne.

- Vi har fx nogle af verdens sundeste grise, dansk svinekød er af høj kvalitet og blandt noget af det mest miljø- og klimavenlige i verden, og vi udvikler hele tiden vores produktion. Vi bidrager til det danske samfund med mange arbejdspladser, eksportindtægter osv.

Henrik Mortensen understreger, at danske svineproducenter hele tiden er klar til at producere det, kunderne efterspørger og nævner som eksempel grise under det statslige velfærdsmærke Hjerteordningen, samt UK-grise, som er en specialproduktion, der eksporteres til Storbritannien. Desuden er der stadig flere grise, der er opvokset uden at være behandlet med antibiotika, og mange svineproducenter står i kø og venter blot på at få lov at producere endnu flere specialgrise.

Henrik Mortensen glæder sig over det brede spektrum af personer, der har valgt at give et bidrag til crowdfund-kampagnen ”NU ER DET NOK”.

- I runde tal har vi modtaget omkring 120 bidrag fra landmænd, deres medarbejdere, virksomheder og andre, som i øvrigt sympatiserer med vores sag.

- Og uanset om bidraget har været stort eller lille, så glæder jeg mig over hver eneste bidrag, idet det er et bevis på den opbakning, vi har til at gå imod den helt urimelige burgriskampagne, hvor almindelige svineproducenter og deres ansatte jo nærmest udstilles som dyremishandlere, hvilket jo bestemt ikke er tilfældet, siger Henrik Mortensen.

Hos Danske Svineproducenter er man så tilfredse og optimistiske efter indsamlingen af den første halve million kroner, at man straks går i gang med step-II: Indsamling af endnu en halv million kroner.

- Vi åbner nu for anden etape af ”NU ER DET NOK”, som skal sikre endnu større aktivitet og mulighed for at svare igen. Vi vurderer, at Dyrenes Beskyttelse måske allerede har brugt mellem 1,5 og 2,5 million kroner.

- Det vil være så brandærgerligt, hvis vi ikke har økonomisk mulighed for at svare igen på et niveau, der kan matche det, som Dyrenes Beskyttelse har sat i søen, derfor skal vores indsats naturligvis ikke stoppe med den halve million kroner.

- Derfor håber vi, der er endnu flere privatpersoner, landmænd og virksomheder, der har lyst til at bidrage, lyder det optimistisk fra formand Henrik Mortensen.

 

For yderligere kommentarer kontakt
formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, tlf. 20890044

 

OK