Nyhedsarkiv » Svineproducenter giver flæskestege til Julehjælpen

01.12.2017
Henrik Mortensen ved uddelingen af flæskestege via Julehjælpen december 2016

Henrik Mortensen ved uddelingen af flæskestege via Julehjælpen december 2016Sprøde danske flæskesvær og flæskesteg fra danske grise. Tænderne løber måske allerede i vand?
Det håber en snes danske svineproducenter i hvert fald, at de kommer til hos de 250 værdigt trængende, danske familier, som i anledning af julen får en god, dansk flæskesteg foræret af et landsdækkende netværk af danske svineproducenter.

Uddelingen forgår via Julehjælpen, som i december måned holder julefester og uddeler julekurve til værdigt trængende, danske familier. Flæskestegene falder angiveligt på et tørt sted, idet leverancen næsten er fordoblet siden sidste år, hvor svineproducenterne donerede 400 kg til Julehjælpen.

På søndag den 3. december kører formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, de omkring 200 km fra sin bopæl ved Løgstør til Tobbers Madbar i Kolding for selv at dele en del af flæskestegene ud ved en af Julehjælpens juletræsfester.

Det samme gør hans kollega Kenneth Øster, svineproducent ved Holbæk, ved Julehjælpens arrangement i Osramhuset på Nørrebro på søndag.

- Det er rart at få mulighed for at glæde andre med netop en dansk flæskesteg, der jo i den grad er indbegrebet af jul, siger de to svineproducenter.

Det er tredje år i træk, at et landsdækkende netværk af danske svineproducenter donerer danske flæskestege til værdigt trængende, danske familier. I alt er det omkring 750 kg flæskesteg, som i år finder vej fra svineproducenterne til familierne. Indsamlingen er iværksat og koordineret af Landsforeningen af Danske Svineproducenter.


Læs evt. mere på danskesvineproducenter.dk og på julehjaelpen.dk

Fakta
En gruppe danske svineproducenter har frivilligt samlet ind for at kunne give flæskestege til Julehjælpens omkring 250 værdigt trængende, danske familier i anledning af julen.
I alt ca. 750 kg flæskestege deles ud ved Julehjælpens arrangementer, som finder sted:

Søndag den 3. december: Aalborg, Kolding, København
Lørdag den 16. december: Køge, Holeby, Haderslev, Kalundborg, Næstved, København, Horsens
Søndag den 17. december: Odense, Esbjerg
Fredag den 22. december: Slagelse
Lørdag den 23. december: Hellerup


 

 

OK