Nyhedsarkiv » DC Future – DC A/S – D&S Fleisch

13.10.2010

Repræsentantskabet har i dag haft fokus på tre ting. Som de fleste vil vide kan mænd ikke multitaske, og det kan de heller ikke, når de sidder i et repræsentantskab.
For 18 måneder siden lagde ledelsen hovedet på blokken for, at planen DC Future skulle lykkes. Dengang var vi mange der ønskede, at man skulle binde målet fast på, at man skulle nå den tyske notering. Det ønskede ledelsen ikke, hvilket de nok er trætte af i dag, hvor vi har set tyskerne miste pusten i forhold til os på grund af dårlig markedsadgang til Rusland i perioden og ingen valutagevinst på eksporten, som vi har haft det.
1,6 milliarder kroner blev vi lovet i gevinst på ni punkter. Den vigtigste var lønnen, og det gik ikke særligt godt med den. Hvordan det er gået på de andre punkter er svært at gennemskue, men når man gør gevinsten op og ser bort fra rentebesparelser og besparelser på logistik, som begge dele skyldes udefra kommende faktorer, må man nok konstatere, at varen ikke er blevet leveret.
Nu hvor repræsentantskabet så skulle bestemme, om øksen skulle svinges, var hovedet lige pludselig ikke længere på blokken. Det var i færd med at fortælle, hvor vigtigt det var i en rasende fart at få lavet Danish Crown om til et aktieselskab, fordi man mangler finansiel styrke til at gennemføre sin vækststrategi. Mens repræsentanterne så går rundt hjemme på gårdene og tænker over det, får de så besked via en generel pressemeddelelse om, at man har købt et slagteri i Tyskland, der er dobbelt så stort som Tican. Deres første tanke var nok, at ”hvor er det godt, at jeg sidder i repræsentantskabet og kan være med til at træffe de vigtige beslutninger”.
Nu er DC så kommet på aktier, og det synes vi i Danske Svineproducenter var et godt og vigtigt skridt, fordi det åbner nogle muligheder. Vi har også alle sammen købt et slagteri i Tyskland, og det kan sikkert også blive en god forretning med den rigtige ledelse, men har vi det?
Vi besluttede, da man søsatte DC Future, at give DC arbejdsro, så de kunne koncentrere sig om, at det blev en succes og også for, at de ikke kunne tørre fiaskoen af på os, hvis det mislykkedes. Nu kan selv DC’s mediemaskineri ikke sminke DC Future til at ligne en succes. Alligevel kan vi konstatere, at repræsentantskabet ikke er andet end et gummistempel for ledelsen, så lad os få repræsentantskabet på pension og få indført en generalforsamling, hvor man stemmer efter leverancer, så vi kan få nye koste ind og feje ud i hjørnerne.