Nyhedsarkiv » Velkommen i vores svinestalde

19.11.2010

Kom og se den uredigerede virkelighed, lyder opfordringen fra cirka halvanden hundrede danske svineproducenter, der nu er så trætte af branchens dårlige image, at de inviterer omverdenen indenfor.

(Den 23/11 rundede vi 200 tilmeldte svineproducenter)

Kampagnen begynder fredag den 19. november og har ingen slutdato.
 
- Det er alt for nemt at fortælle de dårlige historier om dansk svineproduktion, hvis vi ikke har modet til at invitere omverdenen indenfor og vise virkeligheden og hverdagen åbent frem, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.
 
På få dage har over halvandet hundrede svineproducenter tilmeldt sig initiativet. De står nu parat til at tage imod besøgende hjemme i staldene.
 
- Gang på gang er vi blevet beskyldt for at mishandle vores dyr, ødelægge naturen og være til fare for folkesundheden ved at sprede resistente bakterier - og det selvom vi ved, at dansk svineproduktion er kendetegnet ved netop lavt medicinforbrug, høj dyrevelfærd og minimal påvirkning af natur og miljø, siger Henrik Mortensen og giver selv opskriften på et bedre omdømme:
 
- Jeg er sikker på, den bedste måde at gøre op med det meget negative image branchen har fået er at lægge virkeligheden åbent frem og lade folk danne deres egen mening. Derfor er jeg meget glad for den store opbakning, der er både fra landmænd og fra Videnscenter for Svineproduktion til vores initiativ, siger Danske Svineproducenters formand.
 
Som led i kampagnen får alle tilmeldte svineproducenter tilsendt et skilt, som skal stå ved vejen og opfordre interesserede til at komme på besøg. Oplysninger om, hvem der er tilmeldt, hvor de bor og hvordan man kan komme i kontakt med dem fremgår af kampagnens hjemmeside http://map.danskesvineproducenter.dk
 
 
For yderligere oplysning kontakt:
 
Formand for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, på tlf. 20890044.