Nyhedsarkiv » Pengene skal falde nu

13.05.2011

Kommentar af Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter

Det er enormt provokerende, at slagteriselskabet Danish Crown den ene dag soler sig i succesen fra et flot halvårsresultat med fremgang over hele linjen og kun få dage efter meddeler ejere og leverandører, at man har stor forståelse for deres økonomiske situation, men at det ville være helt uansvarligt at betale mere for råvaren.

Det er skandaløst, at slagteriet midt i en krisetid kan finde på at spare flere hundrede millioner kroner sammen i sin egen kasse. Pengene burde for længst have været overført til min og mine kollegers konti, hvor der er hårdt brug for dem.

Det er helt uforståeligt, at slagteriet vælger ikke at hæve noteringen, selvom det står lysende klart, at der står usædvanligt mange penge på kontoen. Endelig var det lykkedes slagteriet at indhente de tyske slagteriers afregning og øge tilgangen af slagtedyr herhjemme. Man var godt på vej, men risikerer nu at tabe det hele på gulvet, hvis man forfalder til økonomisk vanetænkning om, hvor lidt man mon kan nøjes med at betale for råvaren, uden at leverandørerne søger sydpå.

Selvfølgelig kan Danish Crown lave et godt resultat, når de selv bestemmer noteringen, men vi producenter kan ikke betale regninger med avisoverskrifter. Andelsselskabets fornemmeste opgave er at betale så meget som muligt for råvaren, og de penge skal falde nu.