Nyhedsarkiv » Erhvervsfjendtligt forslag fra De Konservative

15.06.2011

Kommentar af Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter

Mens nye tal fra Danmarks Statistik afslører, at dansk økonomi igen er ramt af recession, indleder formand for De Konservative, Lars Barfod, et frontalangreb på landbruget, der er et af de vigtigste eksporterhverv i Danmark.

Alle vil i denne tid gøre noget godt for naturen, således også De Konservative, der nu har kastet sig ind i kampen for mere økologi og naturgenopretning og krævet 500 millioner kroner overført fra EU’s direkte landbrugsstøtte til naturprojekter.

- Jeg kan allerede høre de andre EU-lande juble over, at Danmark endnu engang skyder sig selv i foden med egne særregler. Forslaget giver mening, hvis kravet bliver indført samtidig i alle EU-lande, ellers er det ren nedslagtning af et i forvejen trængt erhverv, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

Danske Svineproducenter har i årevis argumenteret for en generel afvikling af EU’s landbrugsstøtte. Det gør vi fortsat, men selvfølgelig under forudsætning af, at afviklingen sker i alle lande samtidig. Alternativt støtter vi reelt blot landbrugsproduktion i de andre EU-lande, som i modsætning til Danmark spekulerer meget over, hvordan man kan holde liv i landbruget og de mange arbejdspladser erhvervet kaster af sig i yderområderne.