VEZG-smågrisenoteringen er i dag uændret 60,00 €.
VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise er i dag uændret 39,40 €.

Generelt er der ikke større problemer med at afsætte smågrise for tiden. Efterspørgslen er god og udbuddet er ikke altid tilstrækkeligt. På den anden side er det p.t. imidlertid vanskeligt at opnå højere priser. Den tyske slagtesvinenotering stiger ikke længere så hurtigt, og flere tyske markedseksperter forventer at den tyske slagtesvinenotering vil stabilisere sig nu på ca. 2,00 euro pr. kg hen over påske.

Den største udfordring er fortsat de høje foderomkostninger, som trækker i en prisnegativ retning på smågrisemarkedet. Nogle tyske økonomirådgivere mener, at nulpunktsprisen ligger p.t. på 2,00 euro pr. kg for de bedste tyske griseproducenter, andre siger at nulpunktsprisen ligger mellem 2,10 – 2,30 euro pr. kg. Den tyske producentforening ISN skrev endda i forrige uge, at den tyske slagtesvinenotering skal stige til 2,60 euro pr. kg for at dække alle produktionsomkostninger.

Derfor er det ikke overraskende, at stemningen på trods af de store noteringsstigninger i de seneste uger er trykket i Tyskland. Mange tyske slagtesvineproducenter er skeptiske over, om det kan betale sig at købe smågrise for tiden. Endnu værre er stemningen blandt tyske smågriseproducenter, hvor flere og flere kaster håndklædet i ringen. Markedseksperterne går derfor ud fra, at Tyskland vil komme til at mangle endnu flere smågrise efter sommeren.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter