Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 1,20 € pr. kg (8,94 kr.).

Situationen på det tyske slagtesvinemarked har ikke ændret sig. Den største udfordring er fortsat det manglende personale til slagtning og opskæring. Derfor er slagteriernes efterspørgsel efter slagteklare grise forholdsvis lav for tiden. Efter forlydender er der imidlertid ikke opstået en større udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked, da den tyske griseproduktion allerede er faldet markant i de seneste måneder. Som det er typisk for januar, er der heller ikke kommet prispositive impulser fra kødmarkedet i den seneste måned.

På den anden side er det et positivt signal, at den spanske grisenotering allerede er begyndt med at stige. Ifølge spanske kilder er spanske slagterier interesseret i at fylde deres frysehuse til det nuværende prisniveau. Spanske markedseksperter forventer nemlig en kraftig prisstigning i de kommende måneder som det er typisk for den sæsonmæssige udvikling på det spanske marked.

Desuden er det en positiv udvikling, at flere og flere europæiske lande ophæver en stor del af corona-restriktionerne for tiden. Det vækker forhåbninger til, at efterspørgslen efter grisekød vil normalisere sig i løbet af foråret og specielt med hensyn til den kommende grillsæson. Imidlertid er Tyskland, som et af de vigtigste lande i Europa, nogle uger bagefter på grund af den tyske udvikling af omikron-bølgen, dvs. man forventer tidligst i marts måned yderligere lempelser af corona-restriktioner i Tyskland.

Statistisk set plejer den tyske slagtesvinenotering at stige tydeligt i løbet af februar måned. Ifølge det tyske analyseinstitut AMI er lagerbestanden i tyske kølehuse imidlertid allerede på højt niveau. Alt i alt er usikkerheden derfor fortsat stor, i forhold til, hvornår det sæsonmæssige opsving starter på det tyske slagtesvinemarked.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter