Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 1,85 € pr. kg (13,78 kr.).

Stemningen bliver lidt bedre på det tyske slagtesvinemarked. Udbuddet er fortsat lille, men slagteriernes interesse i at aftage flere grise stiger efterhånden.

Der er flere årsager til den stigende købsinteresse: For det første slutter skoleferien i Nordrhein-Westfalen, Tysklands delstat med flest indbyggere, i næste uge. Desuden forlyder det, at de tyske slagterier ikke er utilfredse med afsætningen af grillprodukter for tiden. For det andet beretter lande, som f.eks. Spanien og Danmark, om stigende interesse og flere ordrer fra Kina. Tyskland håber på nye afsætningsmuligheder til Sydkorea.

Alt i alt er tyske markedsinteressenter således lidt optimistiske, og forventer, at der endelig kommer prispositive impulser fra kødmarkedet. Slagtesvinenoteringerne er allerede steget lidt i mange andre europæiske lande på det seneste. I Tyskland betalte de store tyske slagterier ofte højere priser end deres officielle huspriser i den seneste slagteuge.

Det er desuden et godt tegn, at der blev handlet slagteklare grise på ISN’s grisebørs igen. I de seneste uger var der oftest ingen handel, fordi slagterierne ikke var interesseret at købe flere slagtesvin. I fredags blev der solgt fire partier til 1,88 euro pr. kg, i tirsdags to partier til 1,90 euro pr. kg.

Disse positive tendenser er imidlertid ikke endnu tilstrækkelige for en opjustering af den tyske slagtesvinenotering, og den tyske omsætterorganisation VEZG ændrer derfor ikke den tyske slagtesvinenotering i dag.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter