Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 25 cent til 1,75 € pr. kg (13,04 kr.).

Prisopsvinget på det tyske slagtesvinemarked fortsætter. Udbuddet er lille, og det er en udfordring for tyske omsættere at fylde slagteriernes slagtekæder. Som resultat af slagteriernes store efterspørgsel fortsætter priserne med at stige.

I de seneste fire uger er den tyske slagtesvinenotering nu steget med i alt 55 cent (4,10 kr.) fra 1,20 til 1,75 euro pr. kg. Ifølge det tyske fagblad topagrar er prisen for hele slagtekroppen steget med i alt 30 cent (2,24 kr.) i den samme periode. Historisk set er det ikke usædvanligt, at priserne først stiger på det tyske slagtesvinemarked og at priserne på kødmarked følger efter med lidt tidsforskydning. Derfor er det et godt tegn, at de store tyske slagterier ikke reagerede med huspriser i de seneste uger. Det tyder på, at også de tyske slagterier regner med stigende priser på kødmarkedet i de kommende uger.

Det nuværende prisopsving er absolut nødvendigt for alle griseproducenter. Foder- og energiomkostningerne er steget voldsomt i de seneste måneder, ikke mindst i forbindelse med Ukraine-krigen på det seneste. Tyske økonomikonsulenter beretter om, at den tyske notering skal stige til mere end 2,- euro (ca. 15 kr.) pr. kg for at dække de nuværende produktionsomkostninger i Tyskland. Markedsinteressenterne i den tyske grisebranche er således klare over, at priserne skal stige, hvis man ikke vil forstærke nedturen i den tyske griseproduktion.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter