Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 1,23 € pr. kg (9,16 kr.).

Det tyske slagtesvinemarked er p.t. stabilt, og udbud og efterspørgsel er i balance. Typisk plejer der at opstå en udbudspukkel på slagtesvinemarkedet i de første uger af året på grund af reducerede slagteaktiviteter i forbindelse med jul og nytår. I år beretter tyske omsættere imidlertid om, at der ikke er større problemer med at afsætte slagteklare grise for tiden.

Markedseksperter formoder, at det hænger sammen med den betydelige reduktion i den tyske grisebestand i de seneste måneder. Den tyske producentforening ISN er derfor optimistisk for de kommende uger. Den tyske forening skriver i en markedskommentar, at det tyske slagtesvinemarked allerede er i startblokken til et prisopsving.

Tysklands største slagteri Tönnies har imidlertid en helt anden mening. På slagteriets agrarblog hedder det, at kødmarkedet er meget skuffende i begyndelsen af året. Udbuddet på eksportmarkederne er stort og priserne falder, mens efterspørgslen heller ikke er god på hjemmemarkedet. På grund af udbredelsen af Corona forventer slagteriet ikke en bedring i den nærmeste fremtid.

Tönnies har i flere uger betalt huspriser på 1,20 euro pr. kg for slagteklare grise uden kontrakt i stedet for Tysklands officielle notering på 1,23 euro pr. kg. På ISN’s svinebørs blev der imidlertid solgt slagteklare grise for 1,28 euro pr. kg i gennemsnit i går.

Den tyske omsætterorganisation VEZG prøver at finde en kompromisløsning i dag, idet organisationen holder fast i den nuværende tyske slagtesvinenotering på 1,23 euro pr. kg.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter