Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 1,80 € pr. kg (13,41 kr.).

Stemningen på det tyske slagtesvinemarked begynder at lysne. Udbuddet af slagteklare grise falder, og slagteriernes efterspørgsel er ikke længere reduceret på grund af helligdage – undtagen helligdagen Corpus Christi i de katolske tyske delstater på torsdag. Ikke desto mindre er udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked nu stort set afviklet, og slagteklare grise kan igen afsættes uden større problemer.

Det er et godt tegn, at der igen blev handlet slagtesvin på ISN’s grisebørs i tirsdags. Desuden er grisepriserne allerede steget i flere europæiske lande, som f.eks. Spanien, Italien og Holland. Tyske markedseksperter beretter endda om, at der blev eksporteret tyske slagtesvin til Polen i den seneste uge, fordi den polske notering var 5 cent (ca. 37 øre) højere end den tyske.

I dag er efterspørgslen efter slagteklare grise endnu ikke tilstrækkelig til en noteringsstigning, men tyske markedsinteressenter er optimistiske og tror at den tyske slagtesvinenotering vil stige i de kommende uger.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter