Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 5 cent til 1,25 € pr. kg (9,31 kr.).

Situationen på det tyske slagtesvinemarked bliver efterhånden bedre. Ifølge forlydender kommer flere og flere medarbejdere på slagterierne tilbage fra karantæne. Slagterierne er således i stand til at udvide deres slagteaktiviteter og at reducere udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked. Tyske omsættere bekræfter, at det er mindre besværligt at afsætte slagteklare grise for tiden end det har været i de seneste uger.

Efter flere uger uden handel blev der i går købt slagtesvin på ISN’s internetsvinebørs. Dette tyder også på at markedet er ved at normalisere sig. Den spanske notering er allerede steget tre gange i træk med i alt 9 cent (67 øre) i de seneste uger. Desuden begynder Corona-infektionerne at falde i Tyskland, og den tyske regering forbereder yderligere lempelser af Corona-restriktionerne. Nogle tyske eksperter mener endda, at alle Corona-restriktioner muligvis kan ophæves i løbet af den næste måned.

Alle disse indikatorer nærer optimismen blandet tyske markedsinteressenter. Man ser frem til, at det sæsonmæssige opsving snart sætter ind på det tyske slagtesvinemarked. På den anden side virker overudbuddet på det europæiske kødmarked fortsat som bremseklods. Ikke desto mindre hæver den tyske omsætterorganisation VEZG allerede i dag den tyske slagtesvinenotering med 5 cent (37 øre).

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter