Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 1,80 € pr. kg (13,41 kr.).

Situationen på det tyske slagtesvinemarked har ikke ændret sig. Tyske slagterier klager over manglende prispositive impulser og et ikke tilfredsstillende prisniveau på kødmarkedet. Derfor slagtes der kun de slagtemængder, som p.t. efterspørges på kødmarkedet. Udbuddet af slagteklare grise er således stort i forhold til slagteriernes nuværende efterspørgsel.

I fredags udsendte slagteriet Vion et brev til deres leverandører til de tyske slagterier i i Crailsheim, Landshut og Vilshofen, hvor slagteriet meddelte, at man fra mandag betaler huspriser på 1,60 euro i stedet for den tyske notering på 1,80 euro pr. kg. Fredag aften tog Vion imidlertid afstand fra brevet og bekræftede, at man ikke vil afvige fra den gældende notering. Ifølge Vion var brevet kun et internt diskussionsgrundlag, som blev udsendt ved fejl.

Ifølge det tyske fagblad topagrar bekræftede Vion imidlertid i lørdags, at slagteriet i hvert fald kun vil betale huspriser på 1,60 euro pr. kg fra i dag. Denne adfærd øger naturligvis prispresset enormt på det tyske slagtesvinemarked og lægger op til stridigheder. Med hensyn til de nuværende foderpriser er allerede en slagtesvinenotering på 1,80 euro pr. kg ikke tilstrækkeligt for at dække omkostningerne i den tyske griseproduktion.

Tyske markedsinteressenter håber nu på at grillsæsonen starter for alvor i de kommende uger. Vejrudsigten ser lovende ud og større arrangementer kan endelig igen finde sted efter de fleste corona-restriktioner er ophævet. Desuden kommer der flere helligdage, som for eksempel Kristi Himmelfartsdag og pinse.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter