VEZG-smågrisenoteringen falder i dag med 1,00 € til 23,00 €.
VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise falder i dag med 0,60 € til 14,90 €.

Udviklingen på det tyske slagtesvinemarked præger dagsordenen på det europæiske smågrisemarked for tiden. Efter den tyske slagtesvinenotering blev nedjusteret med 3 cent (22 øre) til 1,20 euro i onsdags, er der p.t. ikke meget potentiale for prisstigninger på smågrisemarkedet. Tværtimod.

Tyske omsættere beretter, at udbuddet ikke er særlig stort på smågrisemarkedet for tiden, men slagtesvineproducenternes efterspørgsel er begrænset på grund af prisudviklingen på det tyske slagtesvinemarked. Alt i alt har mange europæiske smågrisenoteringer således været stabil på det seneste, imidlertid falder den tyske VEZG-smågrisenotering i dag.

Det er dog et positivt signal, at magtkampen mellem de store tyske slagterier og omsætterne åbenbart ikke fortsætter. Efter nedjusteringen af den tyske slagtesvinenotering giver også Tönnies efter, idet Tysklands største slagteri ikke længere betaler huspriser på 1,17 euro pr. kg, men accepterer den nye tyske slagtesvinenotering på 1,20 euro pr. kg. Efter forlydender gælder dette også for de andre store tyske slagterier, som havde huspriser i de seneste uger.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter