Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 1,85 € pr. kg (13,78 kr.).

Udbuddet på det tyske slagtesvinemarked er ikke stort. For tiden slagtes der kun ca. 750.000 grise pr. uge, og tendensen er faldende. Fra uge 1 til 28 blev der slagtet 6,9 procent færre grise i forhold til den samme periode året før. For kun fire år siden blev der typisk slagtet ca. 1 mio. grise pr. uge i Tyskland.

Imidlertid er slagteriernes efterspørgsel heller ikke stor for tiden. På grund af ferietiden er der ikke særlig god efterspørgsel fra detailhandlen og flere virksomheder i forarbejdningsindustrien har reduceret deres aktiviteter eller er helt lukket. Specielt de store tyske slagterier er derfor ikke interesseret i flere slagtesvin og har reduceret deres slagteaktiviteter.

I de seneste to slagteuger betalte slagterierne Tönnies, Westfleisch og Vion således kun huspriser for slagteklare grise uden kontrakt. I stedet for 1,85 euro betalte disse slagterier kun en huspris på 1,75 euro i den seneste uge, dvs. 10 cent (ca. 75 øre) mindre end den officielle tyske notering. Dette prisniveau er langt fra tilstrækkeligt for de fleste tyske svineproducenter.

Markedsinteressenterne satser nu på, at slutningen af ferietiden fører til nye prispositive impulser på kødmarkedet. I Nordrhein-Westfalen, Tysklands delstat med flest indbyggere, slutter skoleferien allerede midt i uge 32. Typisk resulterer dette i en stigende efterspørgsel på kødmarkedet.

I dag er det tyske slagtesvinemarked imidlertid stort set i balance, og den tyske omsætterorganisation VEZG ændrer derfor ikke den tyske slagtesvinenotering.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter