Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 3 cent til 1,95 € pr. kg (14,53 kr.).

Situationen på det tyske slagtesvinemarked har ikke ændret sig. Slagteklare grise er godt efterspurgt, og slagteriernes efterspørgsel kan ikke altid dækkes fuldstændigt.

På den anden side stiger modstanden på de internationale kødmarkeder med hensyn til de hurtige prisstigninger. I nogle lande kan prisniveauet på kødmarkedet simpelthen ikke følge med det høje tempo. Derfor er slagtesvinenoteringerne i de fleste andre europæiske lande heller ikke steget så kraftigt som den tyske notering i de seneste uger.

Ikke desto mindre er de fleste markedsinteressenter klare over, at noteringerne skal fortsætte med at stige af hensyn til de p.t. høje foderomkostninger. Selvom den tyske slagtesvinenotering er steget voldsomt i de seneste uger, har de fleste tyske slagtesvineproducenter fortsat underskud i deres produktion. Ifølge den tyske producentforening ISN skal den tyske slagtesvinenotering stige til 2,60 euro pr. kg (19,37 kr.), for at dække de nuværende produktionsomkostninger i Tyskland.

Derfor er det sandsynligt, at den tyske slagtesvinenotering vil komme til at ligge højere end 2,00 euro pr. kg i de kommende måneder, selvom prisstigningens hastighed måske aftager i Tyskland i de kommende uger.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter