Det er et branchekendt ansigt, som pr. 1. maj kommer til at bestride posten som direktør hos Danske Svineproducenter.

Det er 60-årige Per Bardrum, mangeårig direktør i såvel Hatting KS som LRØ I/S, og senest direktør i messe- og udstillingsvirksomheden Scanex A/S, som nu bliver direktør hos Danske Svineproducenter.

Per Bardrum afløser Hans Aarestrup, direktør i Bæredygtigt Landbrug, som siden 2. marts har fungeret som konstitueret direktør efter Nicolaj Nørgaards fratræden.

– Vi glæder os rigtigt meget til samarbejdet med Per Bardrum. Jeg tilhører den yngre generation, som ikke vidste så meget om Per i forvejen. Men det er der mange andre, der gør, og der er ikke nogen tvivl om, at Per har mange gode skudsmål med på vejen, siger Torben Hauskov, formand for Danske Svineproducenter.

Han forklarer, at han hurtigt blev klar over, at Per Bardrum er kendt for initiativ og virkelyst samt god økonomisk sans.

– Jeg opfatter Per som en frisk og initiativrig teamplayer. Og vi kan jo se, at der har været udvikling, fremdrift og gode økonomiske resultater de steder, hvor Per har stået ved rorpinden, så de egenskaber glæder vi os også til at få glæde af her i foreningen, tilføjer Torben Hauskov.

Fra Per Bardrum lyder det:

– Jeg glæder mig til – sammen med bestyrelsen, medlemmerne og dygtige medarbejdere – at revitalisere foreningen, således at den igen kommer til at stå som det indlysende og uafhængige talerør for danske svineproducenter.

– Landsforeningen skal tilbage til rødderne, hvor den brugte tiden på at tale svineproducenternes sag. Vi skal kæmpe for gode rammebetingelser og lægge det nødvendige pres på rådgivere, slagterier og leverandører for at sikre den bedst mulige driftsøkonomi, tilføjer Per Bardrum.

Den kommende direktør forklarer endvidere, at han de seneste fire år har arbejdet intensivt med serviceinnovation. Disse erfaringer skal nu bidrage til udviklingen af landsforeningen, så medlemmerne begejstres, får læring og nyder samværet på foreningens arrangementer.

I landbrugsbranchen er Per Bardrum formentlig mest kendt for sit 15-årige virke som innovativ direktør for LRØ I/S indtil fusionen, der dannede LMO. Inden LRØ var han ansat ni år i Hatting KS, heraf fem år som direktør. I netop den periode udviklede Hatting KS udstyret til kunstig sædoverføring samt udvidede sit sortiment fra at omfatte sæd alene til den velassorterede landmandsbutik, som vi kender den i dag.

For yderligere information, kontakt
Danske Svineproducenters formand, Torben Hauskov, tlf. 61 54 01 01
Danske Svineproducenters kommende direktør, Per Bardrum, tlf. 40 37 26 56

Blå bog – Per Bardrum
Maj 2018 – : Direktør for Danske Svineproducenter
Maj 2014 – april 2018:  Direktør for Scanex A/S
September 2013 – april 2014:  Partner, Vinderstrategi A/S
Juli 2013 –  : Direktør i Bardrum Consulting, strategi & ledelse
Marts 1998 – april 2013: Direktør for LRØ I/S
Februar 1993 – februar 1998:  Direktør for Hatting KS
Februar 1989 – januar 1993: Afdelingschef i Hatting-KS
December 1984 – januar 1989: Afdelingsleder i SPF-Selskabet
Juni 1985: Uddannet agronom med speciale i økonomi fra Landbohøjskolen
August 1978 – november 1984:  Overkonstabel, Flyvestation Værløse