Pressemeddelelse

– Det er nu, vores andelsselskaber skal sætte handling bag ord og vise, at de er til for os ejere. Derfor skal de udbetale hele deres overskud i likvide midler til deres ejere.

Sådan siger Danske Svineproducenters formand Jeppe Bloch Nielsen efter offentliggørelsen af Danish Crowns regnskab og den foreslåede efterbetaling.
Formanden har dog også ros til det andelsejede slagteris præstation i året, der er gået:

– Det er flot, at målet og strategien i forhold til det europæiske prisindeks er indfriet. Vi hilser desuden med tilfredshed, at indsatsen på kategorierne bacon, pizza-toppings, konserves og DAT-Schaubs aktiviteter har båret frugt.
Ikke mindst ønsker Jeppe Bloch Nielsen at rose slagterimedarbejderne for deres store indsats og opbakning i denne vanskelige tid med Covid-19 i samfundet.

– Tak for det, siger Jeppe Bloch Nielsen.

Til gengæld lægger han ikke skjul på, at man i Danske Svineproducenter er skuffede over at læse kommentarerne til regnskabet, hvor direktionen brøster sig af at have opnået et rekordoverskud.

– Når man selv sætter prisen på råvaren, er overskuddet – sammenlignet med andre brancher – ikke særligt fortrinligt, siger Jeppe Bloch Nielsen.

– Der skal ikke herske tvivl om, at jeg ser et rekordoverskud og en samlet efterbetaling på 1,48 kroner pr. kg som udtryk for, at der fejlagtigt er udbetalt for lidt i acontobetaling.

– Desuden er vi kritiske overfor, at der indsættes 209 millioner kroner på svineproducenternes ejerkonti, som kun under særlige forudsætninger kan udbetales til andelsejerne.

– Svineproducenterne styrtbløder lige nu, og derfor opfordrer Danske Svineproducenter til, at Danish Crown udbetaler hele årets overskud til deres andelshavere, siger Jeppe Bloch Nielsen.

– Jeg opfordrer til sammenhold. Ikke blot af navn, men af gavn, understreger han og ser frem til den 30. november, som er den dag, hvor Danish Crowns repræsentantskab har mulighed for at vise, hvem der bestemmer i vores andelsselskab ved at tilsidesætte de foreslåede efterbetalinger.

– Det må også være i repræsentantskabsmedlemmernes interesse at få mest muligt udbetalt af hensyn til likviditeten på deres egne bedrifter.

– Vi ser frem til, at vores kolleger har mod til at mene og vilje til at handle, lyder den afsluttende replik fra svineproducenternes formand.

For yderligere kommentarer kontakt
formand for Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, tlf. 2427 6889