Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,00 € pr. kg (14,90 kr.).

Den grundlæggende situation har ikke ændret sig på det tyske slagtesvinemarked. Udbuddet er ikke stort, og slagteklare grise kan stort set afsættes uden større problemer. Imidlertid retter fokus sig nu mod jul og nytår, hvor slagterierne typisk reducerer deres slagteaktiviteter.

Det tyske slagtesvinemarked plejer at udvikle sig til at være købers marked op til jul og nytår, dvs. at det er slagterierne der bestemmer, hvornår hvilke grise kan leveres. I denne periode har tyske slagtesvineproducenter/omsættere typisk ikke andre muligheder end at acceptere slagteriernes betingelser.

I år regner markedseksperterne imidlertid ikke med, at der vil opstå en større udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked i forbindelse med jul og nytår. For det første mangler der ikke mange slagtedage, da den første juledag og nytår er på en søndag. For det andet er udbuddet af slagteklare grise mindre i år, da den tyske griseproduktion er faldet markant i de seneste år.

Ikke desto mindre er prispotentialet begrænset for tiden. På ISN’s grisebørs blev der solgt fire partier til 2,13 euro (ca. 15,87 kr.) i fredags og kun to partier til 2,08 euro (15,50 kr.) i gennemsnit i tirsdags. Markedsinteressenterne beretter om god efterspørgsel efter grisekød fra Østeuropa og Asien, men mange forventer en aftagende købsinteresse kort tid før jul.

Alt i alt er markedssituationen imidlertid fortsat stabil på det tyske slagtesvinemarked, og den tyske slagtesvinenotering er således uændret.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter