Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,00 € pr. kg (ca. 14,90 kr.).

Det tyske slagtesvinemarked er stort set i balance. I sammenligning med tidligere år er udbuddet af slagteklare grise lille. Slagteriet Tönnies mener imidlertid, at slagtesvineudbuddet er stort i forhold til den nuværende efterspørgsel på kødmarkedet. Slagtevægten er på det seneste steget i Tyskland, og Tönnies har åbenbart p.t. nogle udfordringer med afsætningen af grisekød.

Tyske omsættere mener dog, at markedssituationen på slagtesvinemarkedet stort set ikke er usædvanlig vanskeligt for denne årstid. I nogle regioner er udfordringerne imidlertid større end i andre. I den tyske region Emsland for eksempel, som har været spærret i forbindelse med ASF-udbrud, blev restriktionerne ophævet i sidste uge. Det betyder, at yderligere ca. 40.000 grise p.t. skal afsættes og slagtes.

Tyske slagterier har ikke svært ved at finde det ønskede antal af slagtesvin på markedet for tiden. På grisebørsen hos den tyske producentforening ISN blev der kun solgt et enkelt parti til 2,02 euro (ca. 15,05 kr.) i tirsdags. Prismæssigt er det tyske marked fortsat stabilt, ligesom markederne i andre europæiske lande. Markedsinteressenterne venter på prispositive impulser på kødmarkedet.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter

OBS!
På grund af efterårsferie vil ”Markedskommentar – slagtesvin” ikke udkomme i næste uge.