Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,00 € pr. kg (ca. 14,90 kr.).

Efter den tyske slagtesvinenotering er faldet med 10 cent (ca. 75 øre) i sidste uge, stabiliserer markedssituationen sig. Slagteriet Tönnies er lettet efter prisfaldet og mener, at virksomheden nu er mere konkurrencedygtig på de internationale kødmarkeder.

Udbuddet af slagteklare grise er ikke begrænset på det tyske slagtesvinemarked for tiden, da der mangler en slagtedag i denne uge på grund af helligdagen, den 3. oktober (den tyske genforeningsdag). Derudover ophæves restriktionerne i den tyske region Emsland, som har været spærret i forbindelse med ASF-udbrud. I denne region står der nu ca. 40.000 grise klar til slagtning.

Alt i alt er det derfor ikke nemt at afsætte slagteklare grise i Tyskland for tiden. Det er imidlertid et godt tegn, at slagtesvinenoteringerne i Spanien, Frankrig og Danmark ikke er faldet i den seneste uge på trods af den markante nedtur i Tyskland. Det indikerer nemlig, at det først og fremmest var den specielle regionale markedssituation i Tyskland – og dermed også i Holland og Belgien – som førte til prisfaldet.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter