Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,10 € pr. kg (ca. 15,65 kr.).

I den seneste uge var slagtesvineudbuddet i Tyskland lidt større end i de foregående uger. Derfor og i forbindelse med helligdagen, den 3. oktober, er der opstået en udbudspukkel på det tyske slagtesvinemarked, som nu er ved at blive afviklet.

Slagtesvineudbuddet er således stadigvæk tilstrækkeligt i forhold til slagteriernes efterspørgsel. Slagterierne er p.t. ikke særlig interesserede i at købe yderligere slagtesvinepartier, og der blev ikke solgt nogle slagtesvinepartier på ISN’s grisebørs i den seneste slagteuge.

På grund af det store slagtesvineudbud er den tyske slagtesvinenotering faldet med hele 10 cent (ca. 75 øre) i forrige uge. På basis af det nye, lavere prisniveau er tyske slagterier nu optimistiske i forhold til at øge afsætningen på kødmarkedet. Efter forlydender har der været de første positive impulser på det tyske kødmarked.

I næste uge mangler der imidlertid igen en slagtedag i Tyskland. Den 31. oktober er en helligdag i de nordlige tyske delstater, den 01. november er en helligdag i de sydlige, katolske delstater. Tyske omsættere forventer dog ikke, at dette vil føre til et så stort prispres, som i begyndelsen af oktober. Man regner nemlig med, at udbuddet af slagteklare grise bliver mindre på det tyske marked i de kommende uger.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter