Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,10 € pr. kg (ca. 15,65 kr.).

Rapporteringerne fra det tyske slagtesvinemarked er forskellige for tiden. Tysklands største slagteri Tönnies melder om, at udbuddet af slagteklare grise er stort og at udbudspuklen, som er opstået i de seneste uger, stadigvæk ikke er afviklet. Selvom afsætningen på kødmarkedet er stabilt, kan hele slagtemængden ikke afsættes på kødmarkedet, og man er derfor nødt til at lægge en del af de producerede slagteprodukter på lager i frysehusene.

Den tyske producentforening ISN mener imidlertid, at udbud og efterspørgsel stort set er i balance på det tyske slagtesvinemarked og at slagteklare grise kan afsættes uden større problemer. På ISN’s grisebørs blev der solgt to slagtesvinepartier til 2,11 € (ca. 15,72 kr.) i tirsdags, dvs. til en pris, som kun er 1 cent højere end den officielle tyske notering. Producentforeningen forventer dog en stigende efterspørgsel fra slagterierne i de kommende uger.

I det hele taget er tyske markedsinteressenter tilfredse med afsætningen på kødmarkedet for tiden. Priserne på de vigtigste delstykker er stabile, mens priserne for biprodukter er lidt under pres. Man satser nu på, at der kommer nye prispositive impulser i forbindelse med julehandlen i de kommende uger.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter