Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,30 € pr. kg (ca. 17,14 kr.).

Det er ikke en nem situation på det tyske slagtesvinemarked for tiden. På den ene side har de store tyske slagterier p.t. ikke stor interesse i at købe flere slagteklare grise. På ISN’s grisebørs blev der kun solgt et slagtesvineparti til 2,32 euro (ca. 17,28 kr.) i fredags og tre yderligere slagtesvinepartier til 2,33 euro (ca. 17,36 kr.) i tirsdags.

Slagterierne er utilfredse med kødmarkedet og de dårlige avancer, de kan opnå for tiden. Derfor mener specielt de store tyske slagterier, at den tyske slagtesvinenotering burde nedjusteres yderligere. Den prisnegative tendens i Sydeuropa, hvor priserne er faldet kontinuerligt i de seneste fem uger, giver slagteriernes argumentation medvind.

På den anden side er udbuddet stadigvæk lavt på det tyske slagtesvinemarked i sammenligning med tidligere år. Mange tyske slagtesvineproducenter fremrykkede deres leverance til slagteriet i de seneste uger, fordi man frygtede, at slagtesvinenoteringen vil fortsætte med at falde. Disse grise er nu slagtet, hvorfor man forventer, at udbuddet igen vil falde i de kommende uger.

Derudover lakker ferietiden i alle tyske delstater mod enden. Det betyder ikke bare, at forbrugerne er vendt tilbage fra ferien, men også at mange virksomheder i forarbejdningsindustrien genoptager deres arbejde. Markedsinteressenterne er derfor optimistiske i forhold til nye impulser fra kødmarkedet i de kommende uger.

Da den grundlæggende situation ikke har ændret sig på det tyske slagtesvinemarked, ændrer den tyske omsætterorganisation VEZG ikke den tyske slagtesvinenotering i dag.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter