Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,33 € pr. kg (17,36 kr.).

Efterspørgslen er fortsat god på det tyske slagtesvinemarked, men der mangler to slagtedage, nemlig langfredag og anden påskedag i Tyskland. Skærtorsdag er ikke en helligdag i Tyskland.

Med hensyn til de kommende helligdage er slagteriernes behov for slagteklare grise naturligvis mindre end i normale slagteuger. Desuden fremrykker nogle tyske slagtesvineproducenter deres leverancer og øger således det nuværende udbud.

Derudover klager slagterierne i Tyskland over prisudviklingen på kødmarkedet, som ikke levede op til deres forventninger i forbindelse med påsken. Vejret har ikke været særlig godt på det seneste og grillsæsonen er ikke begyndt for alvor.

Alt i alt er det tyske slagtesvinemarked alligevel stabilt og i balance for tiden. På ISN’s grisebørs blev der solgt fire partier til 2,43 euro (ca. 18,10 kr.) i fredags, og yderligere fire partier til 2,40 euro (ca. 17,88 kr.) i gennemsnit i tirsdags.

ISN’s grisebørs er ikke en futures-børs, men et online-salgssted, hvor nogle få slagtesvinepartier sælges på auktion to gange om ugen. Selvom der typisk ikke handles mange grise, er salgsprisen på denne auktion oftest en god indikator for den kommende slagtesvinenotering i Tyskland. Imidlertid plejer auktionsprisen at være 6 til 10 cent højere end noteringen.

Markedseksperterne forventer fortsat en stabil prisudvikling på det tyske slagtesvinemarked i den nærmeste fremtid. På den ene side reducerer de manglende slagtedage ifm. påsken potentialet for prisstigninger. På den anden side begrænser det lave slagtesvineudbud risikoen for prisfald.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter

OBS! Den næste markedskommentar til slagtesvinemarkedet udkommer onsdag, den 19. april 2023.