Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,40 € pr. kg (ca. 17,88 kr.).

Efter den tyske slagtesvinenotering faldt med hele 10 cent (ca. 74 øre) i sidste uge, er markedssituationen nu ved at stabilisere sig. Slagteklare grise kan igen afsættes, imidlertid ikke altid helt problemfrit og på et markant lavere prisniveau. På ISN’s grisebørs blev der ikke solgt nogle slagtesvinepartier i fredags, men fire partier til 2,47 euro (ca. 18,40 kr.) i gennemsnit i tirsdags.

I sammenligning med tidligere år er udbuddet af slagteklare grise fortsat på meget lavt niveau. På den anden side er afsætningsmulighederne på kødmarkederne ikke tilfredsstillende for tiden. P.t. er der skoleferie i de fleste tyske delstater, hvilket typisk medfører et faldende forbrug af grisekød på det tyske marked. Desuden er mange forarbejdningsvirksomheder typisk lukket i ferieperioden. Derfor er det ikke usædvanligt, at det tyske kødmarked er uden impulser på denne årstid.

Derudover var vejret ikke fremragende i Tyskland i de seneste tre uger. Det omskiftelige vejr inviterede i hvert fald ikke til grillaktiviteter. Derfor er det ikke overraskende, at afsætningen af grillprodukter ikke levede op til forventninger i de seneste uger.

Statistisk set er en prisnegativ korrektion af den tyske slagtesvinenotering ikke usædvanlig i ferieperioden. Typisk kommer der nye prispositive impulser på kødmarkedet, når de tyske forbrugere vender tilbage fra ferien. I år sluttede skoleferien i Nordrhein-Westfalen, den tyske delstat med flest indbyggere, allerede i fredags. I de kommende uger vil skoleferien efterhånden slutte i flere og flere tyske delstater. Derfor regner man med, at efterspørgslen efter grisekød vil stabilisere sig på det tyske marked i de kommende uger.

Den tyske omsætterorganisation VEZG mener, at udbud og efterspørgsel nu stort set er i balance og ændrer derfor ikke den tyske slagtesvinenotering i dag.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter