Den tyske slagtesvinenotering er i dag uændret 2,43 € pr. kg (18,10 kr.).

Situationen har ikke ændret sig på det tyske slagtesvinemarked. Udbuddet af slagteklare grise er ikke tilstrækkeligt for at dække slagteriernes efterspørgsel for tiden, og der betales høje tillæg for frie slagtesvinepartier.

På ISN’s grisebørs blev der solgt syv partier til 2,56 euro (ca. 19,07 kr.) i fredags, og yderligere otte partier til 2,58 euro (ca. 19,22 kr.) i gennemsnit i tirsdags. Den store afstand mellem auktionsresultatet og den faktiske tyske slagtesvinenotering indikerer at der er potentiale til en noteringsstigning på det tyske marked.

På den anden side klager slagterierne over, at det er meget vanskeligt at opnå prisstigninger på kødmarkedet, selvom vejret har været meget godt på det seneste. Slagterierne henviser til det lave prisniveau på eksportmarkederne og mener at europæisk grisekød p.t. er for dyrt for at være konkurrencedygtig. Derudover mener slagterierne at den tyske slagtesvinenotering allerede er på et højt niveau og at man ikke skal overdrive prisstigningerne.

På grund slagteriernes prispres udsætter den tyske omsætterorganisation VEZG opjusteringen af den tyske slagtesvinenotering, som således er uændret i dag.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter