Den tyske slagtesvinenotering falder i dag med 10 cent til 2,10 € pr. kg (ca. 15,65 kr.).

Stemningen har ændret sig drastisk på det tyske slagtesvinemarked. Udbuddet af slagteklare grise er fortsat ikke stort for denne årstid, men efterspørgslen falder. De forventede prispositive impulser i forbindelse med fodbold-EM er udeblevet. Det blandede vejr førte til, at grillsæsonen ikke rigtigt kom i gang i år. Desuden er skoleferien nu begyndt i flere tyske delstater, hvilket typisk resulterer i en lavere efterspørgsel efter grisekød.

Tyske slagterier har i de seneste uger været utilfredse med deres avancer. Med begyndelsen af ferietiden øger især de store tyske slagterier prispresset. Ifølge slagteriet Tönnies er det ikke længere muligt at betale den tyske notering på 2,20 euro. Slagteriet vil derfor reducere virksomhedens slagteaktiviteter markant.

På ISN’s grisebørs blev der solgt to slagtesvinepartier til 2,31 euro (ca. 17,21 kr.) i gennemsnit i fredags. I tirsdags kunne der imidlertid ikke afsættes et eneste slagtesvineparti af 10 tilbudte slagtesvinepartier, fordi mindsteprisen ikke var opfyldt.

Statistisk set er det ikke usædvanligt, at der opstår lidt prispres i Tyskland i begyndelsen af ferietiden. Ligesom det ikke er usædvanligt, at der kommer prispositive impulser, når ferietiden lakker mod enden. Hvis vejret bliver lidt bedre og mere stabilt, kan optimismen blandt markedsinteressenterne hurtig komme tilbage. I Frankrig og Spanien er slagtesvinenoteringerne steget på det seneste.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter