Den tyske slagtesvinenotering falder i dag med 5 cent til 2,25 € (ca. 16,76 kr.).

Den grundlæggende situation på det tyske slagtesvinemarked er uændret. Slagterierne klager over manglende efterspørgsel på kødmarkedet, mens det lille udbud af slagteklare grise stabiliserer det tyske marked. På ISN’s grisebørs blev der solgt fire slagtesvinepartier til 2,34 euro (ca. 17,43 kr.) i fredags og et yderligere slagtesvineparti til 2,33 euro (ca. 17,36 kr.) i tirsdags.

På grund af slagteriernes vedvarende prispres er den tyske omsætterorganisation VEZG imidlertid nødt til at nedjustere den tyske slagtesvinenotering i dag.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter

 

Nedturen i den tyske griseproduktion vil fortsætte

En ny spørgeundersøgelse fra den tyske producentforening ISN afslører, at investeringslysten er meget lavt i den tyske griseproduktion for tiden. På trods af nye dyrevelfærdskrav har trefjerdedel af de adspurgte tyske griseproducenter ikke planlagt nogle investeringer i det kommende år.

15,7 procent af de tyske smågrise- og 10,6 procent af de tyske slagtesvineproducenter siger, at de vil stoppe produktionen i de kommende fem år, yderlige 16,1 hhv. 12,7 procent i de kommende 10 år. En tredjedel af deltagerne i spørgeundersøgelsen har ikke endnu besluttet sig, om de vil fortsætte eller stoppe griseproduktionen.

Som hovedårsag for den lave investeringslyst anføres manglende sikkerhed i planlægning (81,9 procent) og politisk modvind (75,6 procent). Kun 45,1 procent af de adspurgte siger, at økonomiske årsager spiller en rolle.