Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 12 cent til 2,20 € pr. kg (16,39 kr.).

Der er hård kamp om slagteklare grise i Tyskland for tiden. Efter den markante nedgang i den tyske griseproduktion i de seneste år står der p.t. ikke nok slagtesvin til rådighed til at fylde slagteriernes kapaciteter. Slagteriernes efterspørgsel kan derfor ofte ikke dækkes fuldstændigt, og prisen for slagteklare grise stiger.

På ISN’s grisebørs blev der solgt ni partier til 2,32 euro (ca. 17,28 kr.) i fredags og yderligere ti partier til 2,31 euro (ca. 17,21 kr.) i gennemsnit i tirsdags. Priserne på ISN’s grisebørs plejer dog at ligge ca. 6-10 cent højere end den officielle tyske notering.

Alt i alt blev der slagtet 4,77 mio. grise færre i Tyskland i 2022 end året før. Dette svarer til en nedgang på 9,2 procent i det seneste år. I de seneste fem år er den tyske griseproduktion faldet med næsten 20 procent eller 11,3 mio. grise. Det er således ikke særlig overraskende, at tyske slagterier kommer til at mangle slagteklare grise. På trods af det forventer tyske markedseksperter at nedgangen i den tyske griseproduktion fortsætter i år.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter