Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 5 cent til 1,95 € pr. kg (14,53 kr.).

Optimismen vender tilbage på det tyske slagtesvinemarked. Udbudspuklen, som er opstået i forbindelse med nogle tyske helligdage i begyndelsen af måneden, er nu afviklet, og slagteklare grise kan afsættes uden større problemer. På ISN’s grisebørs blev der solgt fem partier på 1,97 euro (ca. 14,68 kr.) i fredags og seks partier på 1,99 euro (14,83 kr.) i gennemsnit i tirsdags.

Tyske markedsinteressenter ser den begyndende julehandel som primær årsag for den bedre stemning. Derudover eksporterer andre europæiske lande flere varer til Asien for tiden i stedet for at afsætte dem i Europa. Alt i alt berettes der således om en positiv pristendens på kødmarkedet.

Ikke kun på kort sigt, men også på længere sigt, er tyske markedseksperter optimistiske i forhold til, at prisniveauet på grisemarkedet vil stige. Gereon Schulte Althoff, manager hos slagteriet Tönnies i Tyskland, forudsiger, at tyske supermarkeder vil komme til at mangle grisekød om 4-5 måneder, fordi den tyske produktion er faldet så voldsomt i de seneste år.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter