Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 5 cent til 2,10 € pr. kg (ca. 15,65 kr.).

Situationen på det tyske slagtesvinemarked har ikke ændret sig. Det lave udbud af slagteklare grise kan afsættes uden problemer og dækker næppe slagteriernes efterspørgsel. Yderligere partier er godt efterspurgt. På grisebørsen hos den tyske producentforening ISN blev der solgt fem partier til 2,15 euro (ca. 16,02 kr.) pr. kg i fredags og yderligere syv partier til 2,16 euro (ca. 16,09 kr.) pr. kg i gennemsnit i tirsdags.

Gode nyheder kommer desuden fra Sydkorea. Ifølge EU-kommissionen vil Sydkorea acceptere det såkaldte regionaliseringskoncept, dvs. landet er parat til at importere grisekød fra lande med ASF, såfremt regionen, hvor griskødet kommer fra, er frit for ASF. For Tyskland betyder det, at slagterierne fra Vesttyskland igen kan eksportere grisekød til Sydkorea, selvom der er mange udbrud af ASF i Østtyskland.

P.t. er der stadigvæk nogle mindre juridiske udfordringer, som skal løses. For eksempel skal Tyskland tilpasse en bilateral aftale med Sydkorea og tyske slagterier skal have nye eksportlicenser. Ikke desto mindre åbner aftalen vigtige afsætningsmuligheder for tyske slagterier, hvilket vil føre til at tyske slagterier igen kan opnå en højere salgspris for hele grisen.

På grund af det faldende udbud på det tyske slagtesvinemarked og de gode nyheder fra Sydkorea hæver den tyske omsætterorganisation VEZG den tyske slagtesvinenotering med yderligere 5 cent (ca. 37 øre).

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter