Den tyske slagtesvinenotering stiger i dag med 8 cent til 2,28 € pr. kg (16,99 kr.).

Det prismæssige opsving på det tyske slagtesvinemarked fortsætter. Udbuddet af slagteklare grise er lille, og det er vanskeligt for slagterierne at finde et tilstrækkeligt antal slagtesvin til deres slagtekapaciteter.

Derudover venter nogle tyske slagtesvineproducenter med at tilbyde deres slagtesvin til slagtning for at profitere af de stigende priser. Udbuddet bliver således endnu mindre på markedet og den prismæssige optur forstærkes.

På den anden side mener nogle markedsinteressenter, at prisstigningen går for stærkt for tiden. Slagterierne siger, at det er vanskeligt at opnå tilsvarende prisstigninger på det europæiske kødmarked. I eksporten til tredjelande er det p.t. næppe muligt at opnå højere priser.

På ISN’s grisebørs blev der alligevel solgt ti partier til 2,39 euro (ca. 17,81 kr.) i fredags, men yderligere syv partier til ”kun” 2,35 euro (ca. 17,51 kr.) i gennemsnit i tirsdags.

Alt i alt regner man med, at den tyske slagtesvinenotering vil fortsætte med at stige i de kommende uger, dog med mindre stigningsrater. På trods af den markante prisstigning har den gennemsnitlige tyske slagtesvineproducent nemlig stadig underskud i produktionen.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter