Pressemeddelelse

Sammark og Danske Svineproducenter ser frem til politisk handling efter positivt møde med fødevareminister Mogens Jensen (S)

Der blev torsdag den 5. september afholdt møde i Fødevareministeriet med fødevareminister Mogens Jensen (S), hvor de nye skærpede regler for kontrol med dyretransporter blev diskuteret. Mogens Jensen (S) viste stor interesse for branchen, og der var en god og konstruktiv dialog. Med på mødet med ministeren var både Sammark, der repræsenterer de danske griseeksportører, og Danske Svineproducenter.

– Udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering. Vi fik en god og konstruktiv dialog om, hvordan de nye meget skærpede regler for kontrol med dyretransporter rammer branchen hårdt. Vi mener, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering, siger formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter.

– Ministeren ønsker som os, at dyrevelfærden er i top, og at reglerne samtidigt understøtter vores branche og ikke det modsatte. Vi mener faktisk, at den nuværende måde reglerne bliver håndteret på, skaber ringere dyrevelfærd og virker mod hensigten. Vi diskuterede derfor konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre situationen. Vi mener, at situationen kræver en politisk løsning. For hver dag vi venter på en afklaring, går det ud over dyrevelfærden på den ene side og et vigtigt landbrugserhverv på den anden side, siger formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter.

 

Kontaktoplysninger for yderligere kommentarer:
Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter. Telefon: 40372656
Lisbet Hommelhoff, formand i Sammark. Telefon: 25616114