– Mage til svineri. Vi kan simpelthen ikke se stiltiende på Fødevarestyrelsens mishandling af danske mink.

Sådan lyder det fra formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, der henviser til videoer på de sociale medier (Fx herher og her ), der dokumenterer, hvordan Fødevarestyrelsens personale de seneste dage har mishandlet mink, som de er sat til at aflive.

– Videoerne viser, hvordan mink bliver brændt levende eller klemt ihjel i aflivningskasserne. Angiveligt, fordi man har så travlt med at aflive dem, at man ikke gør arbejdet ordentligt.

– Det er forsætlig dyremishandling, som vi under ingen omstændigheder kan acceptere, fastslår Kim Heiselberg.

– Ikke nok med, at regeringen juridisk er ude på dybt vand. Deroveni er Fødevarestyrelsens adfærd dobbeltmoral af værste skuffe.

– Hvis Fødevarestyrelsen siger A, må de også sige B, siger Kim Heiselberg.

Han uddyber, hvordan danske svineproducenter næsten dagligt oplever, at Fødevarestyrelsens kontrollanter kan finde på at politianmelde svineproducenter for mere eller mindre tilfældige bagateller.

– Men det er småskavanker hos grise, der blegner i sammenligning med den systematiske og forsætlige dyremishandling af mink, som Fødevarestyrelsen nu – med den anden hånd – foretager helt bevidst i disse dage.

– Vi kan simpelthen ikke se stiltiende til det, der foregår lige nu, og derfor er vi med til at udstille uhyrlighederne på facebook og twitter, siger han.

Du har mulighed for at følge med her og her