– Det er træls, at det er så svært at skabe en konkurrencedygtig økonomi i den danske slagtesvineproduktion, siger Torben Hauskov, formand for Danske Svineproducenter, som reaktion på fyringen af natholdet på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Han forklarer, at danske slagtesvineproducenter køber deres smågrise i et frit marked. Fordelen for slagtesvineproducenterne er, at de bor i et område, hvor der er massivt overskud af smågrise.

– Men vi må erkende, at det nogle gange bare ikke er nok, hvis den pris de får, når de sender deres slagtesvin på slagteriet, ikke kan matche konkurrenternes.

– Det er naturligvis ærgerligt, at Danish Crown bliver nødt til at fyre medarbejdere, fordi der ikke bliver slagtet nok slagtesvin. Det skal vi være de første til at beklage.

– Men når det er sagt, så må vi bare sige, at det er slagteriets evne til at udbetale en god pris, som afgør, hvor mange grise, der lander på slagteriet og hvor mange grise, der kommer til at vokse op syd for grænsen, forklarer Torben Hauskov.

– Der er masser af smågrise at tage af i Danmark, så hvis de danske slagterier vitterlig var i stand til at give en pris, så det var en god forretning at have slagtesvin, så ville flere danske smågrise blive her i landet, lige så hurtigt, som man kan bygge en slagtesvinestald. Altså forudsat, at de danske myndigheder giver tilladelse til det. Det er noget, der ofte tager tid, hvis det i det hele taget lykkes, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke altid er lige nemt, siger formanden.

 

Yderligere information – kontakt formand Torben Hauskov på tlf. 61540101.