Pressemeddelelse

Landsforeningen af Danske Svineproducenter ønsker Søren Søndergaard til lykke med den absolutte toppost i Landbrug & Fødevarer (L&F).
– Vi glæder vi os over valget, idet vi håber og tror på, at valget af netop Søren Søndergaard vil sikre en landbrugstop, der i højere grad vil kæmpe svineproducenternes sag, end vi har været vant til i lang tid, lyder det fra Landsforeningens formand, Kim Heiselberg.
– Vores klare opfordring til Søren er at opprioritere primærproducenternes interesser inden for L&F’s mure, fortsætter formanden.
Han understreger, at Danske Svineproducenter til enhver tid vil minde Søren Søndergaard om, at virksomhederne er til for landmændene – ikke omvendt.
– Men vi sætter vores lid til, at Søren vil kunne varetage den meget vigtige opgave, for vi er overbeviste om, at han vil huske sine rødder, siger formanden med henvisning til Sørens Søndergaards fantastiske indsats for 10 år siden, der fra den ene dag til den anden forvandlede ham fra en helt almindelig svineproducent til en offentlig person.
Kim Heiselberg hentyder til, da DR Kontant i oktober 2010, med hjælp fra en dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse, forsøgte at bruge Søren og hans stald til at sætte dansk svineproduktion i et dårligt lys. Men i stedet for at agere underdog, udsendte Søren prompte sin egen pressemeddelelse, hvor han udstillede DR’s fremgangsmåder. En pressemeddelelse, der betød, at den kritiske udsendelse var undermineret allerede inden, den udkom.
– Den unikke handlekraft, som kom svineproducenterne til gavn dengang, håber vi, at Søren vil tage med sig i sit videre arbejde, siger Kim Heiselberg.
Landsforeningen siger samtidig tak til Martin Merrild for hans mere end 25-årige indsats for sine kollegaer, de seneste otte år som landbrugets topfigur.
– Vi har ikke været enige i alle Merrilds politiske prioriteringer. Han har stået for et strategiskifte i forhold til Danmarks Naturfredningsforening og andre modstandere, som vi gerne havde set anderledes. Men vi anerkender Martins mangeårige arbejde i landbrugets største organisation, og vi ønsker ham held og lykke fremover, slutter Kim Heiselberg.
For yderligere kommentarer kontakt
Formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg, tlf. 4078 7274