VEZG-smågrisenoteringen er i dag uændret 48,00 €.
VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise er i dag uændret 27,40 €.

Det tyske slagtesvinemarked har været under pres på det seneste. Nogle slagterier krævede en nedjustering af den tyske slagtesvinenotering, fordi prisudviklingen på kødmarkedet er uden impulser. Den tyske omsætterorganisation VEZG gav imidlertid ikke efter og holdt den tyske slagtesvinenotering stabil i onsdags.

Det er således et rigtig godt signal for smågriseproducenterne, at smågrisenoteringerne alligevel begynder at stige igen, på trods af prispres på det tyske slagtesvinemarked. I Holland er Vions smågrisenotering steget med 1,50 euro (ca. 11 kr.) og den hollandske Best Piglet Price (BPP) med 0,50 euro (ca. 4 kr.) i denne uge. I Danmark hævede SPF-selskabet puljenoteringen med 20 kr. og Porc-Ex smågrisenoteringen (PRRS-negativ) med 30 kr. i torsdags.

Statistisk set er det ikke usædvanligt, at smågrisenoteringerne begynder at stige i november måned. Tværtimod. Smågrisenoteringerne plejer at starte det sæsonmæssige opsving i løbet af november måned og fortsætter typisk med stabile eller moderate prisstigninger i de kommende uger. Prisstigningen på smågrisemarkedet viser også, at markedet regner med et sæsonmæssigt prisopsving på slagtesvinemarkedet i løbet af februar måned.

På grund af den fortsat store usikkerhed og skepsis på det tyske grisemarked tør den tyske omsætterorganisation imidlertid endnu ikke at hæve VEZG-smågrisenoteringen.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter