VEZG-smågrisenoteringen er i dag uændret 80,00 €.
VEZG-smågrisenoteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 2,00 € til 51,60 € pga. tilpasning af omregningsmetoden.

Usikkerheden er fortsat stor på det tyske slagtesvinemarked. På den ene side mener slagterierne, at prisniveauet er for højt med henblik på den dårlige efterspørgsel på kødmarkedet, og truer med huspriser. På den anden side er landbrugsorganisationerne overbeviste om at efterspørgslen på kødmarkedet snart vil stige, når forbrugerne kommer tilbage fra ferien.

Derudover blev slagteriarbejdernes fagforening stadigvæk ikke enig med Vion om en ny overenskomst. Ifølge fagforeningen får flere end halvdelen af alle medarbejdere kun den tyske mindsteløn på 12 euro (ca. 89 kr.) i timen eller lidt mere. Derfor kræver fagforeningen en lønstigning på 15 procent, men mindst 400 euro mere pr. måned. Mulige strejker i de kommende uger øger prispresset på det tyske slagtesvinemarked.

Den store usikkerhed på det tyske slagtesvinemarked smitter af på smågrisemarkedet. Som det er typisk for sæsonen, stiger udbuddet lidt, men det er stadigvæk lavt i sammenligning med tidligere år. Tyske markedseksperter forventer, at prisudviklingen på det tyske slagtesvinemarked bestemmer prisniveauet på smågrisemarkedet i de kommende uger.

Da den tyske slagtesvinenotering ikke blev ændret i onsdags, er den tyske VEZG-smågrisenotering (25 kg) også stabil i dag.

Venlig hilsen
Danske Svineproducenter